onsdag 29. april 2009

Magnolia og morellblomstring

Det skjer så mykje for tida! Eg rekk knapt å følge med på alt, det dukkar opp gamle kjenningar og nokre nye over alt ute.
Her er eit par av dei skikkeleg vår-aktige, som liksom symboliserer årstida: den eine er relativt ny, planta av meg, og gir meg kvart år nesten eit grøss av fryd over at noko såå pent og eksotisk vil vekse og blomstre i MIN hage; magnoliaen min: Leonard Messel.
Den andre er skikkeleg gamal (morelltreet), og det var i hagen frå før vi kjøpte huset. Nå er det fullt av lav og mose på stamme og greiner. Det syng kanskje på (nest)siste verset, men er skrekkeleg sjarmerande, og lagar tak over lundhagen min. Eg er glad i det treet!
Skal legge ut fleire bilder i morra;-)
7 kommentarer:

Berit sa...

Ah, Magnolia!
Assosierer til Kew øyeblikkelig!

Randines hageblogg sa...

Nydelig magnolia!
Gamle trær i hagen er flott og spesielt når de blomstrer så flott som dette.

Miamaria sa...

Nyyydelige trær!

Iris sa...

Så nydelig tre og magnolia da! Jeg kjøpte 'Leonard Messel' i går faktisk, men har ikke fått plantet den enda. Våren er en herlig tid, men jeg synes nesten det går litt for fort nå. En rekker jo nesten ikke å få med seg alt som skjer i hagen! Ha en flott hagehelg!

Maiblomst sa...

Nydelege både magnoliaen og morelltreet!
Eg må huske namnesorten på magnoliaen, vakker farge på den!

Herdis sa...

Leonard Messel skal vere ein av dei mest hardføre og lettstelte magnoliaene. Gleder meg til det blir litt større. Kew, ja Berit. Trur vi må satse på ny tur neste vår, har 3 konf. på gang framover...

Røsslyng sa...

Ja, det er utrolig hvor fort alt skjer i hagen disse dager.
Utrolig flott blomstring på morelltreet ditt!
Det går nødvendigvis ikke mot slutten for det selv om det er lav og mose på det. Kirsebærtreet vårt har vært slik i de 10-11 årene jeg har bodd her og det holder da koken ennå ;)

Ha en finfin langhelg!