onsdag 18. august 2010

Augustsommarvarme

Eg jobbar så svetten silar med dette prosjektet i varmen. Joda, vi har da fått sommarvær vi og omsider. Det hjelper ikkje kor varmt det er, eg må berre prøve å få gjort så mykje som muleg før vinteren. Er ganske lei av at det står i stampe. Som de ser under her, så er det eit skrånande stykke som ligg mellom garasjen og ein mur med eit legjerde på toppen.


Den vesle øya med kirsebærtreet kjem mellom to stiar: ein smal øverst til venstre, og ein breiare som kjem att i høgre bildekant. Eg og mannen blir ikkje heilt enige om kva slags kant eller støttemur vi skal ha opp mot bedet på øversida. Eg hellar til betongelement, han vil snekre med trykkimpregnert tre. Vi får sjå.
I dag grov eg meg på ein koloss av ein stein. Eg greide ikkje å rikke den, så eg trur eg må ha hjelp. Den ser rimeleg firkanta ut, så eg tenker den kan brukast til den trappa av naturstein eg har planlagt i ein skråning der den smale stien tek av, der er det nemleg ei lita bratt kneik. Sikkert ikkje lett å forstå dette, men men...
Midt i all jorda så blomstrar det da ganske fint. Eg likar kjempegodt Lychnis coronaria. Sjå kor fin den er i lag med det blåe prydgraset!

Stokkrosene under veks på andre sida av huset, og blir finare for kvar dag! Er så fornøgd med at eg har sådd dei sjølv:-D!


I går tok eg frø av Aquilegia chrysantha. Eg lurer på om den kan vere frøekte?`Fann ikkje eksakte opplysningar om det når eg søkte, men berre anbefaling om å formere den med frø. Eg har ei slik plante, og den har blomstra kollossalt lenge. Bildet under tok eg i går! Ingen av dei andre akeleiene blomstrar nå, og den står midt i sola, og ganske tørt. Fin plante som eg likar betre og betre.

Ellers er eg sjukmeldt igjen nå, og er ganske så usikker på kva framtida vil bringe når det gjeld jobb. Føler for å skifte beite, meir veit eg ikkje sikkert enda. Er i tenkeboksen. Ha ein fin kveld;-)

9 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Det er deilig temperatur her også og egentlig flott hagevær som passer til planlegging og rydding.
Akeleien var flott, og stokkrosene dine var imponerende.

Ønsker deg god bedring, håper du finner ut av et eventuelt jobbskifte...

Ninni sa...

Så artig å se prosjektet ditt, det blir spennende å følge det og se fremgangen :) Hvilket prydgress har du sammen med Lychnis? De var lekre sammen :) Selvsådde stokkroser har jeg også, ekstra verdifullt med egenproduserte planter. De overlevde vinteren, så nå jeg er jeg spent på neste sommer for å se om de kanskje opptrer som stauder.

Herdis sa...

Takk Randine!

Prydgraset ja, kan det vere ein litt tuslete utgåve av Festuca glauca tru? Eg trur det var noko ganske vanleg. Kledde kvarandre bra gjorde dei:-)

Berit sa...

Der har du et storarbeid på gang, spennende å følge! Og masse lekkerbiskner i sommerinnlegga dine, jeg er såvidt i gang med å lese meg opp etter ferien på de bloggene jeg følger.
Håper du finner ut av jobbsituasjonen. Jeg har gått ned til 50 % nå og stortrives med det. Mer tid til det jeg har lyst til - i alle fall i teorien.

Lineca sa...

Ja nå er det vamre, utrolig eilig.Jeg får gjort kjempe myemye ute. Og det er litt å ta av. Slike stener er ikke bare bare å få opp nei.Her er det mye slikt på grunn av bunkersen og tyskerne.
Selvsådd nstokk rose har jeg og. Dog bare en men den elsker jeg og ja. lys lys gul enkel. Fantastisk vakker med mørkbladet kirsebær bak.
Sykemeldt det var leit. Kanskje du kunne tenkt en liten tur vekk da? Til Trondheim om en paruker kanskje. Hadde vært så moro å møte deg. Tror nok det er godt med plass enda. Men enkelt er det vel ikke.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Her er det ikke så varmt som jeg kunne ønske. En dag i ny og ne er liksom ikke det samme som varmeperioder, synes jeg.
De skal bli spennende å følge med på prosjektet ditt fremover :-) Hos meg er det prosjekt urtebed som så vidt er påbegynt. Kommer nok til å ta sin tid, er jeg redd.
Leit med sykemelding da - får håpe at du blir frisk snart og at du finner ut av det med arbeidssituasjonen....

Vivi sa...

Ja, her har du virkelig et flott prosjekt. Det er så gøy å ha noe å gjøre i hagen. Blir liksom aldri lei det.
Jeg har ikke fått gjort så mye som jeg håpet i hagen, men håper virkelig på en lang og flott høst.
Lykke til videre.

Herdis sa...

Takk for hyggelege helsingar:-) Lineca; eg kunne verkeleg tenke meg ein tur på treffet, men har invitert med meg alle tre gutane mine samt foreldre og mann på ferietur til Kroatia i haustferien, så eg trur ikkje eg har råd.... Når det gjeld jobben, så har eg vore på same plass i 17 år, men alternativa er ikkje så mange på ein liten stad som Eid. Er veldig sugen på forandring, men kunne tenkt meg meir tid heime.... Lite å tjen epå det da, så eg anar ikkje korleis eg skal klare å få det til. Har jo førsteklassing, gamle foreldre og stor hage, så det er mykje som vil kreve tid og krefter i åra framover. Ja, ja. Det ordnar seg sikkert.

New Dawn sa...

Award til deg på bloggen min :-)