mandag 16. januar 2012

Browallia, nytt bekjentskap

Har kome i gang med litt såing, av dei slaga som treng tid for å blomstre. Har sådd blodbeger, verbena bonariensis og stemor "Rococo ruffles" så langt. Nå vurderer eg å så browallia snart. Det har utvikla seg ein avstandsforelskelse her frå mi side! Gleder meg til å bli betre kjent med denne nydelege planta som så mange skryter av.

Har lese litt om ulike erfaringar folk har med planta på hageforumet Hagegal , og i Daves garden er det nokre nesten poetiske skildringar av blomsten. Litt bekymringsfullt at det er amerikanarar som skryt så av kor fint den klarer seg i varmen, sia eg bur på vestlandet og vanlegvis ikkje kan by på så mykje sommarvarme, men men. Har også lese at den tålte fjorårets regn godt, rett nok på sørlandet, så eg håper det beste.

Såg over frøposane mine i går. Hmm, må begrense meg kraftig så eg ikkje skal sprenge kapasiteten under plantelyset før våren kjem. Korleis i all verda har eg greid å få tak i så mykje frø??

5 kommentarer:

orchis sa...

Strålende stemor du har sådd! *sikle* Og takk for tips om browallia. Den skal jeg se etter... :)
Ha fine dager!

marit´s,,, sa...

He he der kjenner jeg meg igjen,,så mye frø,,
Men det blir snart gode dager for oss hagegale.

Klem Marit.

Marit sa...

Det lyder veldig kjent ut ja. Her er det også mye frø...
Ha en fin dag!

Vivi sa...

Stemorsblomstrene var super flotte. Det er en plante som benytter meg mer og mer av!
Ønsker deg lykke til med frø, spirer og alt som hører med.

krepsemor sa...

De stemødrene har jeg hatt de siste to årene, og de er knallfine! Verbena bonarensis er det så mange som snakker om, og Anne på Moseplassen sår de også i år. Har ikke prøvd den selv, men vi får se!Browalliaen var skikkelig flott, ja! Lykke til med sådden =)