mandag 11. juni 2012

Trepeon og asparges

Her er den fantastiske trepeonen min, som trass i at den ikkje er så veldig mange år ville blomstre med ein blomst i år. Her ser du knuppen, som nå endeleg er nesten åpen - den er stor! Det har teke laaang tid i denne kjølege forsommaren vi har hatt. Nå er det like før, i morra kanskje?

I dag har eg endeleg fått planta ut aspargesplantene mine. Det er sorten "Mary Washington", av frø frå frøboksen (Impecta). Dei spirte veldig bra, og har stått der og venta til i dag. Det var ein del å gjere med bedet deira, men endeleg vart det ferdig. Under ser du bedet, med jord som er forbedra med kompost, skjellsand og sand frå sandkassa. Kattane brukar sandkassa som utedo, så eg er glad det er eit par-tre år til vi skal hauste... Nå er det berre å håpe at ikkje alt for mange av plantane er hanplanter. Eg oppdaga i dag (!) at ein blir anbefalt å sortere vekk hoplantane etter to år, for hanplantane gir best avling. Da får eg berre håpe at minst seks av tolv er av hankjønn, og at dei vil vekse og trivast i bedet sitt alle saman.

5 kommentarer:

Marit sa...

Spennende med trepeon i knopp. Jeg har aldri fått blomster på mine, men håper hvert år at de skal blomstre. Det var lekker farge på din!

Frøya-Heidi sa...

Nydelig farge på trepionen din! Vi er heldige vi hagegal som har sånne planteskatter som gir masse spenning og glede.

Herdis sa...

Ja, eg hadde slett ikkje venta blomst alt nå. Trur den har stått der i to vintrar så langt. Det er utruleg spennande med trepeoner, er nok hekta på dei... Å vere hagegal er vidunderleg!:-))

4 i Kiellandsgata sa...

Den pionen var supersøt=) Oi, gjelder det all asparges? Jeg plantet ut mine asparges i fjor, og har ikke hørt om dette med hun og han før.. ja, ja... litt sent nå, for de står støtt i bedet. Fin kveld til deg=) Vibeke

Herdis sa...

Ei som hadde både hann- og hoplantar sa i dag at hoplantane gir tynnare skot, men dei er fine å ha rå i salatar, så da kan vi vel seie ja takk begge deler, kanskje?