torsdag 11. desember 2008

Orkidear og delfinar

Her kjem det eit lite livsteikn til fraa Tenerife. Sit naa i ein spelehall og ventar paa to spelegale karar, der den eine paa snart 5 har blitt fullstendig hekta paa bilspel.... den skal tidlig kroekes.... (huff, desse bokstavane som manglar!) Vi har hatt nokre flotte opplevingar sidan sist eg skreiv. Vi har hatt leigebil eit par dagar, og kjoerte opp til foten av Teide - Spanias hoegaste fjell paa 3 700 meter! Vegen gjekk opp i ei hoegde paa ca. 2200 meter. Det var eit fantastisk, om enn ikkje saa veldig vakkert, syn, med lava over alt og ikkje eit grasstraa eller busk paa store omraade. For ein hagegal er det nesten "vondt" aa sjaa, men heldigvis kom vi til eit atskillig frodigare og meir groederikt landskap paa veg nedatt paa nordsida av oya. Kult aa sjaa bananpalmer paa rekke og rad, og skimte dei nesten modne klasene med blaa plastposar paa der dei hang til "ettermodning" slik det saag ut til.

Ellers har vi faat med oss Aqualand (badeland), Loro Park og Jungle Park. Vi har sett to delfinshow og eit spekkhoggarshow (som "Keiko"), og det var flott! Loro Park hadde eit overbygg med ei samling orkidear, men ikkje eit einaste navneskilt... Fine var dei likevel, eg tok ein del bilder, samt av nokre fine palmer og andre vekster. Loro Park var ein attraksjon paa mange maatar, men ikkje minst for ein hagegal var det flotte rabattar og spennande ting aa sjaa. Likevel ikkje saa mykje blomster, anna enn nokre rabattar med julestjerner paa framsida, ein plass i kombinasjon med straalande orange tagetes..!!

Soendag reiser vi heim, og det er delte meingar i familien om vi vil ha snoe eller ikkje naar vi kjem att. Haaper vi faar bilen inn i garasjen i det minste. Ha ei fin helg alle saman!

3 kommentarer:

Red Hobbitt sa...

Å så deilig det høres ut med litt varme. Til påsken reiser vi til Tenerife og regner med at det blir et besøk i Loro-parken. Der har vi vært før og var mektig imponert. Nyt de siste dagene og velkommen hjem til advents-Norge.

alexia sa...

Det ligger noe til deg i bloggen min :)

Line Cathrin sa...

Vi var på tenerife i vinterferien i år. Loro park ble besøkt ja. Utrolig flott park. Spekkhogger showt sitter godt i oss, så rørende.
mangelen på nanelapper på plantene der inne irriterte meg også ;-) Tok et lass bilder jeg og.
Et lite tips. Finn minigolfen i los cristianos. Dritlekkert anleg Gaudi inspirert med et hav av flotte vekster, ikke så stort men meget pent. Så mens du knipser og sikle kan familien spille golf ;-)
Kos dere masse og ha en riktig flott jul.