onsdag 31. desember 2008

GODT NYTTÅR

Da har vi altså kome til siste dagen i dette året. Det gode med det er at vi får eit nytt, fint år i presang, som vi kan bruke til nesten det vi vil! Her har vi sett på pinnekjøttet til damping, og den gode lukta er nok til å sette alle vestlendingar i godt humør og slå an ein munter og forventningsfull tone i heimen!

Eg har planar om å feire nyttår heime med familien i ro og fred, og har liggande nokre filmar om det skulle bli bruk for litt anna underhaldning enn den som er på fjernsynet. Veslegutten må vel legge seg, og dei store forsvinn nok ut av huset så fort ribba er fortært.

Ute er det lett regn i dag, men det hindrar vel ikkje ungane i å ville gå nyttårsbukk. Det er tradisjon her, meir enn julebukk som eg er vant med frå Valdres. Julebukk går du i romjula, nyttårsbukk er på nyttårsaften. Minstemann har ein avtale om å gå med ei nabojente, det er vel ikkje lenge til dei er klar. Kanskje det bør bli mørkt først.

Dette har vore eit roleg år utan så mykje dramatikk. Nå kjenner eg at eg er klar for nye utfordringar, og er spent på kva det nye året kjem til å by på. Eg har ingen planar eller idear om kva eg kjem til å gjere eller sette i gang med, SÅ sjølvsikker er eg ikkje.... Eller så sikker på kor mykje energi eg greier å hoste opp. Drivhus er for eksempel eit stort ønske, men eg orkar ikkje kjempe for å få det realisert. Det må liksom legge seg til rette, om de forstår kva eg meiner. Det som står på agendaen er å RYDDE HUS OG HAGE!!!!!!!!

I følge ei Feng Shui-bok eg hadde med på ferie nyleg skal alt det gode i livet berre poppe opp av seg sjølv om du RYDDAR HUSET DITT. Kast, gi bort og vask..... da er lykken sikra.

Nå har eg innsett at noko er det i det. Her ligg det mykje gruff lagra i krokane, og nå skal det vekk. Kjenner berre kor mykje energi det ga å male stua i vinter. Hmmm - skal ta høgde for at eg igjen tek munnen litt full, og legg ut om planar som kanskje ikkje blir gjennomført så entusiastisk og kraftfullt som eg hadde tenkt. Det får så være. Nytt år gir nye muligheter - og nye krefter?

Ønsker uansett alle mine gode hagevenner eit kjempefint nytt år i 2009!

PS.Nyttårsbukkane:

12 kommentarer:

Elsa sa...

Nytt år, nye muligheter..

GODT NYTT ÅR!

RandiF sa...

Ønsker det samme til deg og dine. Takk for det gamle.

Røsslyng sa...

Hmmm, hvis det er rydding, kasting og vasking som skal til for å få energi og orden på livet så vet jeg hva jeg bør gå i gang med over nyttår...om jeg bare finner energi til det...

Håper du får en koselig nyttårskveld! :)
Måtte 2009 bli et gledesfylt og innholdsrikt år!
Klemmm fra Trude

Elisa sa...

Godt nytt år!

Randines parsellhage sa...

Godt nytt år Herdis til deg og dine.

Jeg skal også rydde i alle kriker og kroker og håper gleden ligger under alt rotet. Men det er ikke gjort i en håndvending, men blir en prosess i 2009.

Hageåret 2009 ser vi frem til.....

solfrid sa...

Du og jeg og Røsslyng kan ta en skikkelig runde med rydding hos hverandre. Andres rot er mye lettere å få skikk på =D Vi er nok like glad i dette med å rydde alle tre =D

OK, vi prøver, så ser vi hvem som først opplever denne poppingen av positive ting?

Klem og takk for gamel! Godt nytt år!

hajal. sa...

Godt nytt år til deg og dine Cherie, håpar at drivhusdraumen vil materalisere seg i det kommande året.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Døm va kjempefine, nyttårsbukkan dine :)

Godt nytt år til deg og dine :)

Mariann S sa...

Godt nytt år til deg og alle dine :-)

Iris sa...

Godt nytt år, Cherie!

Harryford sa...

Jaha, så var det blitt 3. januar, og jeg har fått tilgang til pc igjen, etter "nyttårsreisen!
Så da benytter jeg sjansen og ønsker deg og dine et riktig Godt Nytt År.

Drivhus ja, jo det var å håpe - er et stykke på vei så! 8 varmegrader var det i "krisedrivhuset" i dag! Deilig, selv om det bare står tomt, for levende materiale i alle fall!
Venter til mars, før jeg setter noe inn der! Men det er jo ikke lenge til mars!!! ;-)

nefertiti sa...

Godt nyttår, Cherie!