søndag 18. oktober 2009

Litt haging igjen omsider

Endeleg fekk eg rota meg ut i hagen igjen. Ser at det forrige innlegget er frå midten av juli. Nei og nei for ein sløv hage- og bloggeigar. HUFF!!

Rett etter det siste innlegget var skreve reiste vi på ferie. Da hadde det vore tørke ei lang stund, kjempevarmt (slik at underteikna vart sittande dehydrert og slapp i ein krok), samt at eg hadde pådrege meg ALT for mange sommarblomster og andre "ute om sommaren"-planter, og heldt på å jobbe meg i hel med alt som måtte ordnast før vi kunne reise vekk. Neste år skal eg og må eg få til vatning i kjøkkenhagen, og eg skal ikkje ha så mange plantar i potter ute. Er jo muleg å drepe seg på vatning i tørkeperiodar, det er ikkje det mest morosame eg veit i 30 graders varme altså....

I dag har eg pusla litt i kjøkkenhagen, og har teke inn nokre purrar samt alle "gulerøttene" mine. Stor skuffelse at dei ikkje vart noko av, dei fleste var små og kulerunde, såg ut som om dei hadde slutta å vekse nedover ganske tidleg. Kanskje heng det saman med at det var så tørt på våren/forsommaren. Eg vatna ikkje godt nok, det er eg klar over. Rødbetene vart det heller ikkje noko av, men der trur eg ein diger lønn rett ved har skulda. Den skal vekk så fort det blir ei lita skorpe med tele i bakken. Ser for meg at eit av valnøtt-trea kan få stå der i staden.

Den grusomme hausten vi har hatt må også nevnast, for etter at vi kom heim frå sommarferie uti august har det regna i eitt.

I dag har det faktisk vore fint, sol på stueveggen nå. Fårikålgryta står og putrar, og snart får vi middagsbesøk. Håper hagegløden tek seg oppatt, for eit liv utan hagegalskap er knapt noko liv.

Ha ein fin søndag!

9 kommentarer:

Bønna sa...

Det er akkurat sånn det skal være. Skriv når du har lyst og overskudd til det, men ha ikke dårlig samvittighet om det blir pauser. Hyggelig å se deg igjen :)

Randines hageblogg sa...

Kjekt å høre fra deg igjen, i perioder blir vi opptatt av andre ting...
Grønnsakene har ikke vært noen suksess her heller, jeg skylder på regnet og ikke tørken.

Ha en fortsatt fin helg!

Tove sa...

Kjedelig med dårlig vær. Man blir i dårlig hagemodus av slikt. Her har sommeren vært begredelig, så det er ikke gjort så mye ute som jeg skulle ha ønsket. Fordelen er at nyplantingene har klart seg bra :-) Ikke så galt at det ikke er godt for noe. Til neste år blir det sikkert mye bedre. Ha en fin høst videre :-)

Berit sa...

Der var du jo, så koselig!
Hagelysten går i bølger, sånn er det bare. Men neste år, du!

krepsemor sa...

Hallo Cherie! Velkommen tilbake i bloggverden! Det ligger en utfordring på bloggen min!

Røsslyng sa...

Så fint å se at det er liv i deg :)
Ikke så rart at hagelysten har vært fraværende med slik en klissvåt og elendig sommer, vi får bare krysse fingrene for at at været og hageiveren blir bedre neste sesong :D
Ha en fin høst videre!

vig sa...

Ja det er godt å endelig få litt godvær. Bra at du har fått att litt av hagegløden.

PS- det ligger en award til deg i bloggen min.

Anonym sa...

Godt å sjå at du er tilbake på bloggen igjen! Her vart ikkje det gulrøtter i heile tatt. Dei spirte, men det var og det heile :(

Eg har lagt ei utfordring til deg i bloggen min.

Berit sa...

I bloggtørkens tid har jeg gitt deg noe å skrive om, dersom du føler for det. Det ligger ei utfordring til deg på bloggen min.