søndag 23. november 2008

Kvit førjulsvinter med fem minus
Plutseleg vart det vinter ute.

Bilda er frå i fjor, men snøen er rimeleg lik seg i år også.

Mannen i huset har fått skikkeleg hekseskudd av snømåkinga, så han må fraktast til kiropraktor i morra. Det er eit og eit halvt år sia han var slik sist, så vi får vel vere glade for det. Eg skulle ha vore i Førde på kurs, men det droppar eg gladeleg. Vi har skumle planar om ein to vekers sydentur til Tenerife snart, så nå er det best å stelle fint med ektemannen så vi får han med...

Eg har fått kloa i ein ny hippeastrum - ein Macarena. Eg skal plassere alle laukane i kjelleren til vi er tilbake, har eg tenkt. Vil ikkje risikere noko blomstring medan eg er vekke!

Eg fekk tidlegare i haust mange gode råd på hagegal om kva som er sjåverdig på Tenerife, skal jammen gå inn igjen der og friske det opp før vi reiser. Vi gleder oss, men reisefeberen er på plass alt. Litt stress med at når vi er tilbake så er julegjestene rett rundt hjørnet. Da bør huset vere så nokolunde i orden, så eg ikkje blir oppteken med berre vasking og rydding til like inn i jula. Med det jobbstresset som mannen min har hatt i haust (og nå med vond rygg) er det ikkje stort han kan bidra med. For første gong i mitt liv har eg nesten alle julegavene klar før desember... Hmm. Kanskje eg greier å bli litt glad i jula og til slutt?!

8 kommentarer:

Randines parsellhage sa...

Ønsker deg god tur til Teneriffe og god bedring med mannens rygg. Sol og varme gjør nok underverk....

Julen kommer uansett, men du har vært flink som har kjøpt julegaver så tidlig.

Jeg innbiller meg stadig vekk at det er lenge til jul......

Herdis sa...

Takk, Randine. At det er lenge til jul kan nok hende - eg veit at det er det eg har brukt å tenke før om åra;-)

hildeG sa...

God tur!
Det blir jul uansett, slapp av. Jeg har reist til Thailand i 14 dager i desember og kommet hjem den 19. Det ble jul det året også, og 30 gjester første juledag som vanlig. Alle julegavene var kjøpt i Thailand, det var et pluss. Ellers ble det mye ferdigkjøpt julemat det året, men det gjør da ingen ting. Det viktigste er å ha det koselig. Huset ble ikke vasket fra øverst til nederst heller, men det ble da støvsugd og tatt over det verste. Ingen ser sånt i desember. Slapp av!

Elsa sa...

Her er det -10,3 kalde grader nå,brrr.
Er glad for at alt i drivhuset er kommet inn i kjelleren.
Skulle gjerne ha pakket snippvesken og dratt til varmere strøk,men det får bli neste år:-)

Ønsker deg og gemalen riktig god tur til syden.

Iris sa...

Jeg synes du er heldig som har snø og fem minus. Her er det 5 minus også, men ikke noe snø. God tur til syden :)

Herdis sa...

Takk, takk! Snøen kjem absolutt til nytte. Fem kalde og eit godt snødekke er heilt fint, det. Julestemning gir den i alle fall - tenker vi skal klare oss i år og. Det å reise vekk i desember har eg aldri gjort før, men håper verkeleg at det kan ta "brodden" av den lange, litt tunge mørketida. Da går det desto fortare til våren!

Berit sa...

Fin snølykt, da!
Kanskje du finner hippeløk på Tenerife? 3 kg hver i bagasjen (junior også) det blir en del!
Har du ikke plass hjemme, kan du selge til oss medgale og finansiere turen, hehe!

Herdis sa...

Bra ide Berit!:-D