mandag 18. mai 2009

Bestilling og rekordar

Her er "skogsbedet" mitt. Det er faktisk oppi ei plantekasse, og har delvis blitt slik av seg sjølv. Eg har lagt mose oppi der, og så har eg planta litt Erica som først sto i potter til pynt ved gangdøra. Gaukesyra har slått rot heilt av seg sjølv, og så har nok stemorsblomnstene frå i fjor sådd seg sjølv... Eg synest det er flott, og er faktisk dekorativt året rundt med minimalt med stell.

Vårgyvelen min den 16. mai: Den er diiiiger, og flott. Eg er veldig glad i den, men må nok klippe den ned og flytte den snart. Står ein plass det skal lagast mur og trapp opp til garasjeloftet. Dessutan luktar den så enormt sterkt og intenst (godt, forsåvidt), men noko overveldande. Nå står den rett ved der vi går inn til huset, og rett ved uteplassen. Nærbilde av dei fine tulipanane mine, men kva var navnet igjen nå da? Her er dei nevnte tulipanane i bedet i lag med knall orange tulipanar som nå er nesten avblomstra. At det var knallgul Gullkorg i same bedet hadde eg gløymt, og blå perleblomster! Vi satsar på kraftfull fargebruk her hos meg. Muleg eg kjem til å flytte Gullkorga.... Endeleg blomst på Barlow-akeleiene! Sjølsådde, og skulle liksom ha blomstra i fjor sommar? Kjøkkenhagen etter omorganiseringa. Rododendron-bedet mitt! Dette er eit rotebed utan like, og sjølv om eg likar både litt kaos og tilfeldighetenes spill, så er dette litt too much! Her skal det ryddast, eg driv og planlegg eit primula-bed på nedsida av huset. Einaste aberet er at eg da ikkje får sjå primulablomstringa frå kjøkkenvinduet:-( -og kvar kom den eine orange tulipanen frå?? Euphorbia, men kva for ein. Eg er rett og slett forelska i denne....


Der greide eg å slette "rosinen i pølsa": Acer shirasawanum "Aureum": Måneskinnslønn. Det er praktbusken i hagen for tida. Den er eg så indeleg glad for at eg fekk tak i, og den ser eg frå kjøkkenvinduet heldigvis. Lastar opp på nytt:

Cephalaria gigantea blir faktisk gigantiske i år! Plantene er to år gamle, og var store og flotte i fjor, men i ÅR:
Har også bestilt følgande i kveld:

Primula x pubescens (blue). Aurikkel.
Kirengeshoma palmata. Voksklokke.
Bergenia "Bressingham White" Bergblom
Elymus magellanicus.

I tillegg prøver eg å få Håkon Vangsnes på Nautesund til å sende meg Helichrysum petiolare (grå og lime) i posten sjølv om det er sommarblomster, og han vanlegvis ikkje sender det. Hååååper det går i orden, dei er så vanvittig fine!

Ja, det skjer mykje for tida, ikkje minst er det høgsesong for konfirmasjonar! Eg er glad det ikkje er like hektisk kvar vår, neste år blir det meir tid til hagen;-)

Nå blomstrar også syrinen og alliumen (purple sensation). Det ER den 18. mai i dag, som alle veit. Kvar skal dette ende....

2 kommentarer:

Berit sa...

Dekorativt året rundt uten mye stell - høres ideelt ut!
Mye nam-nam du viser fram ellers også. Måneskinnslønn - bare ordet! Mmmm, så lekker.

Jeg liker bed med mange farger. Ser nok at det kan være stilig med monochrome plantinger, men hos meg blir det stort sett gladbed med masse kontraster.

Røsslyng sa...

Nydelig lite lønnetre, med et vakkert navn.
Flott skogsbed også, en artig idè å ha slike småmiljø oppi ett-eller-annet...
Euphorbiaplanten ser ut til å være en amygdaloides, har en selv og de lyser virkelig opp.
Ellers synes jeg det har en viss sjarme med litt kaotiske bed i alskens farger :)
(eller kanskje det bare er noe jeg prøver å innbille meg siden jeg har så mange kaotiske bed selv, hmmm *ler*)
Ha en finfin uke! :)