mandag 25. mai 2009

Iris og løvetann i skjønn forening


Her er ein Polemonium carneum "Apricot delight"

Ein Phlox divaricata "Clouds of perfume" blomstrar nå. Søt sak. (den blå) Blir frustrert over at bilda og teksten havnar hulter til bulter....


Iris kjøpt frå Nautesund for to år sia


Gudeblom - plutseleg var den berre der!
Driv med luking for tida. Ugraset veks som besatt, og eg innbiller meg at det er om lag 500 millionar fleire løvetannplanter i hagen i år enn i fjor.... Eg samlar frøstandar og kastar i bio-avfallet. Heldigvis er det også andre ting som veks og er frodige som de ser. Men eg har sååå mykje eg skulle ha spadd opp og renska, delt og flytta! Kunne sysselsatt ein gartner på heiltid. Må berre prøve å roe meg heilt ned og ta det etter kvart som eg har tid og ork. Nå regnar det i alle fall på grønnsaksfrøa mine - det er ein god ting;-)

6 kommentarer:

Torill sa...

Har mye jeg skulle gjort jeg også...Det gikk ikke som jeg trodde tidligere i vår,da planene var så store.Skulle blandt annet renske skikkelig i staudebeddet..flytte,dele,renske..men men det er bare å ta tida til hjelp.Uansett hvor surt det er.Løvetanna er jeg iallfall omtrent kvitt heldigvis.Ellers så tror jeg det blir ganske så mye stolhaging i år.Kunne tatt en del til høsten,men da er jeg ikke motivert.

Røsslyng sa...

Du er ikke den eneste som føler at det er ekstra mye løvetann i år.
Kanskje det er et "Løvetannår"?
Selv om jeg synes de har lysende muntre blomster og bruker dem til å lage saft av har jeg også begynt å irritere meg over dem i år og når de også er så frekk at de begynner å dukke opp i bedene ja da blir jeg oppgitt og furten.
Ha en fin uke videre og ikke stress med alt som skulle og burde vært gjort... ;)

Elsa sa...

Jeg synes også det er fryktelig mye løvetann i år. Den spretter opp overalt.
Jeg har såvidt kommet i gang med oppspaing og deling, men så er det det da at plantene fikk sånn pangstart at de vokser fortere enn jeg rekker å spa opp. Men jeg tar det pø om pø så kommer jeg nok i mål tilslutt.

Ha en fortsatt fin hageuke.

Elisabeth sa...

Man må nok bare innse at både løvetann og mye annet ugjort blir nettopp det ;) Mye bedre å tenke på alt man faktisk har gjort :)

RandiF sa...

Hei. Ser at du har sendt meg pakke. Tuuuusen takk, den ser kjempefin ut, gleder meg. :-)

Anonym sa...

hey your blog design is very nice, clean and fresh and with updated content, make people feel peace and I always enjoy browsing your site.

- Thomas