søndag 21. juni 2009

Allium og Bowl of Beauty

Ein liten tass som har lurt seg til å blomstre under ein peon i ventebedet. Sjølvsådd allium, som eg kvart år gløymer at eg har, men som eg blir veldig overraska og glad over å finne igjen. Lurer berre på kvar den har lyst til å vekse? Litt ille å la den vansmekte i ventebedet i år etter år, sår den er sååå fin!

I år har denne peonen, som heiter Bowl of Beauty trur eg, fire blomster, to i fjor! Spratt skikkeleg ut i dag, men bildet er frå 08.
Dagen har vore brukt i hagen. Har planta ut sommarblomster, rydda og prøvd å få tømt planterommet samt få det til å minke litt på alle pottene med diverse. Det er meldt fint, varmt vær, og da veit eg kven som blir gåande og vatne småpotter i timevis....
Har også laga ny porsjon med urtesalt. Denne gongen også innblanda nokre blad av ruccolaen som er fin og hausteklar. Må prøve å få ete den opp medan den er så fin, har ein lei tendens til å vente for lenge, og så blomstrar den plutseleg:-( Saltet står nå til tørk i den nye steikeovnen, med varmluft denne gongen. Har eg ikkje kome på før i dag.... Håper det går litt fortare da, for forrige porsjon brukte fleire dagar på tørkeprosessen.
Nå er eg varm i kjakane og på skuldrene, og ser at veslegutten har fått farge han også. Vi har nemleg hatt ein forsmak på sommaren i dag, med delvis sol. Nå som det blir varmare i været kjem det vel til å eksplodere med blomster: eg ventar på Iris ensata "Gracieuse", graslilja frå Hajal og to peonar med knuppar for første gong, mellom anna. Ha ei fin veke de og!

4 kommentarer:

solfrid sa...

For en nydelig allium:D

Anonym sa...

Nusselig allium. Vet du hva den heter? Pionen er Bowl of Beauty, ja - jeg har den også. Lekker!

Herdis sa...

Har ein følelse av at frøa til alliumen kom frå Langangen i si tid. Skal prøve å finne igjen lista i den agmle hagedagboka mi. Vil jo gjerne vite det sjølv også:-)

Vivi sa...

Bowl of Beauty er super fin. Jeg hadde en i blomst i fjor, men i år er den så liten og tander.
Ha en flott uke du også.