onsdag 17. juni 2009

Iris ensata og tagging

Har blitt tagga av hajal:

-Hva vil du gjerne lære deg? meir om støyping og muring

-Hva hører du på akkurat nå? ingen ting
-
Hvordan er ditt favorittvær? gjerne sol, men ikkje for varmt. Godt med ein og annan regndag innimellom da ein kan gjere det ein vil og ikkje treng å ha "dårlig samvittighet" for å være inne (miljøskadd etter 16 år som vestlending..)

-Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå? å få ferdig stien og kanten langs den, bak garasjen, samt å få gjenomført nokre andre hageprosjekt som krever litt ekstra innsats

-Hva synes du om personen som har tagget deg? Harald er ein tvers gjennom snill og raus person, og han har enorme kunnskapar om plantar og haging! (og han er verkeleg ekte hagegal;-)

-Hvis du kunne fått et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden - hvor skulle det vært? i Portugal. Det er eit veldig spesielt land der ein kjenner seg heime som nordmann. Kanskje fordi dei også har ein liknande veslebrorposisjon i høve til Spania, som vi har til Sverige, samt er ein gamal sjøfartsnasjon som oss? Eg opplever at Portugisarane er åpne og rett fram. Det likar eg.

-Hva ville du gjerne hatt akkurat nå? nokre fridagar!

-Hva ville du gjerne bli kvitt? eg seier som Hajal: Skvallerkålen!

-Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dratt? England, kanskje Sissinghurst eller ein annan kjent hage?

-Hvilket språk vil du lære? Spansk.

-Hva ser du etter i en venn? ekthet, trufasthet og sans for humor.

-Hvem vil du gjerne møte? akkurat nå venninna mi som ligg på sjukehus. Ellers: Nelson Mandela.

-Hva slags musikk liker du? Eg likar rock, pop, jazz - til og med køntri og klassisk. Likar musikk som er ekte, som ikkje er for kommersiell og absolutt ikkje "klissete".

-Hva er favorittplagget i klesskapet ditt? hageantrekket! Gamal slitt dongeribukse og t-skjorte.

-Hva er drømmejobben? veit ikkje. Har ein bra jobb nå, men må bli flinkare til å jobbe sånn at eg har att litt energi etter jobben og....

-Har du noen favorittmodeller? hææ??

-Hvis du hadde hatt 1000 kroner nå, hva ville du brukt de på? sett dei på drivhuskontoen....

-Beskriv stilen din? hagestilen min er "kaotisk og frodig" Struktur finn du lite av i beda mine.... Ellers er stilen min muligens sporty, har i grunnen ikkje tenkt så mykje over det...

-Hva var det siste motebladet du leste? Teller KK som moteblad, så var det det.

-Den siste cd-en du kjøpte? Hugsar ikkje, trur det var Madrugada, men ergrar meg stadig over at eg har mista Timbuktu-CD-en min.

- Hva hørte du på da du ble tagget? ingen ting. Kanskje ein teiknefilmkanal som sto og gjalla for eg sjølv på TV-stua?

-Hva vil du akkurat nå? hente meg litt meir rødvin. Feirar at det endeleg følest som det er sommar, og at eg er frisk att etter ei veke med hangling!

Til slutt må eg berre melde ein gledeleg nyhet: det er 5 KNUPPAR PÅ IRIS ENSATA i år! Endeleg skal eg få sjå den nyyyydelege blomsten. Har venta på den i to år.
Formen er som sagt bra igjen, etter ein skikkeleg sovekur i går. Til saman eit par timar på sofaen i løpet av dagen, OG ei god natts søvn i tillegg gjorde susen. Det er godt, eg har masse som skulle vore gjort ute. I kveld har eg planta ut ein god del sommarblomster og anna, så nå kan regnet gjerne kome for meg.

5 kommentarer:

Iris sa...

Så nydelig blomst! Jeg tror også jeg kjøpte den i fjor, men min har ikke blomstret enda.

orchis sa...

Koselig å bli bedre kjent med deg! Likte godt din beskrivelse av portugisere. Kjenner den igjen og jeg trives godt blant dem.

Skjønn Iris! Lurer på om den jeg kjøpte som laevigata kan være ensata?

Ha en flott dag!

Herdis sa...

Iris ensata blir visst også kalt japansk iris? Min kom gjennom Eurobulb og importen eg var med på. Den det er bilde av heiter "Graciöese" eller noko slikt. (huff, flaut å skrive feil, dette ser eg er feil!!)

Herdis sa...

"Gracieuse" var det!

Iris sa...

Jeg sjekket min også i dag, og der var det fire knopper! Jeg gleder meg virkelig til å se den "live"!

Du må ta bilder da, Herdis!