tirsdag 10. februar 2009

Det spirer omsider på badet

I dag fann eg endeleg nokre små spirer i ei av pottene med Verbena bonariensis, og noko eg trur er ei spire i den eine petunia-potta. Da er ikkje frøa forheksa av ei slem antihageheks eller noko slikt, som er nesten hadde byrja å tru.... Men blodbegerpottene er golde og utan liv framleis.

Har ei lusebefengt, så vidt levande overvintringsplante av sistnevnte i kjellaren. Kanskje det blir den som blir redningen? Kan ein ta stikling av den tru? Det meiner eg at eg har lese ein plass. Odla.nu-frøa har eg enda ikkje fått, dei vart bestilt for nøyaktig ein månad sidan. Grrr!

5 kommentarer:

primula sa...

Blodbeger roter seg veldig lett, så det går fint å ta stiklinger. Jeg gjorde det i fjor vinter og akter å gjøre det samme i år -av de samme morplantene. Men det er sikkert best å få vekk lusene først skulle jeg tro.

Elisabeth sa...

Verbenaen for du glede deg over, mine potter av de har nok bestemt seg for å bli til jord iår...ser det ut for *ler* Men her spirer blodbegeret, kanskje man rett og slett ikke kan få begge deler ;)

Iris sa...

Jeg har heller ikke fått spiring på blodbegerfrøene mine *sukk*
At de skal være så vriene å få til er dårlig gjort. Skal se det er noen antihagehekser som har vært ute med noen besvergelser, Cherie!
Du må nok stramme opp odla.nu litt, for det var jo forferdelig lang tid på å få noen frø.

hajal. sa...

Eg tok stiklingar i haust av Verbena b. og det angrar eg ikkje på.
No skal eg snart starte å toppe og stelle dei så får eg nok ein heil skokk til utplanting til våren. Syns dei gjer seg best i større felt.
Dichondraene mine derimot har eg ikkje klart å halde liv i iløpet av vinteren - stokk stein daude alle som ein...sukk!
Lurer på om det var på gang ein spire i blodbegerpotta mi og idag.

Herdis sa...

Jasså, det går an å ta stiklingar av Verbena b og.... Det skal eg merke meg. Ellers lurer eg på om det er FOR varmt på badegolvet mitt? Skal jammen måle tempen der.