onsdag 21. januar 2009

Cherie er eit surrehue....

Eg har fått ein award som eg ikkje har nevnt i bloggen min: RandiF ga meg den. Tusen takk, Randi!! (Som sagt: eigaren av denne bloggen er dessverre eit surrehue). Fordi det nå er så mange som har fått denne prisen, lar eg den gå vidare "i ånden" til alle bloggarar som kikkar innom her hos meg. De har fortent den alle saman.

“Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere, som igjen må velge seg åtte nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres”.

I dag tok eg med meg surrehuet mitt til den nye fastlegen min, og ba om hjelp. Fastlegen, som er ny for meg, var ei "blottande ung" dame med stavangerdialekt, som viste med mimikk og kroppsspråk at ho nok ikkje har tenkt å ha den rolla så skrekkeleg mykje lenger. Bra ein ikkje er avhengig av å gå til legen ofte, eller er avhengig av oppfølging frå nokon som faktisk føler eit ansvar for korleis det går med deg. Det eksisterer ei oppfatning av at fastlegen bør føle eit visst ansvar og ha omsorg for oss.... Det er nok ikkje ofte det er slik, er mi erfaring. I jobben min ser eg sjelden legar, faste eller andre som orkar/vil/greier å henge på mentalt i høve til behandling, vurdering og generell oppfølging. Trur nok det handlar mest om tid og kapasitet. Eg veit sjølv at det går ei grense for kor mange ein kan "romme", eller ha med seg i tankane. Blir det for fullt, dett nokon ut. Sånn er det.

Nå skriv eg meg vekk her, dette vart mykje filosofering om ingen ting. Eg er egentleg frisk, men slit med mangel på energi, og nå i det siste vondt i huet og nakken, samt øresus... Det eg ba om i dag, og fekk, var ei tilvising til fysioterapeut med utdanning innanfor psykomotorisk behandling. Så spørs det når eg kan få time der da, ho sa det var fullt til over sommarferien....

Så ser det ut til at "Så-møtet" vi har planlagt i hagelaget i februar ikkje kan haldast i det lokalet vi hadde tenkt. I morra må eg på jakt etter egna lokale som ikkje er for dyrt... Vi har eit styremedlem ved navn Harald, også kjent som Hajal, som skal snakke litt om såing av stauder, så det blir eit interessant møte... Ei av dei andre medlemmene skal ta for seg såing av sommarblomster, og vi skal ta kopi av sommarblomsttabellen frå Hagegal og dele ut hadde vi tenkt. Håper den ikkje er beskytta av ein eller annan opphavsrett...

Da er det sikkert på tide å seie god natt.

4 kommentarer:

Harryford sa...

Jaa, er et noe du ikke er Cherie, så er det et surrehue!!! :-) Selv halvparten av ditt "hode", ville gitt mitt et godt løft! ;-)

Forbigående fastleger, (selv de uten stavangerdialekt ;-) ) - er bare - stønn og et gjesp!

Øresus er også jeg "velsignet" med - den kan forterenges til daglig, men ille er det at det "aldri er fred å få" - døgnet rundt!
Desverrre tiltar den når psyken er i lavkonjunktur! Da en "trenger den" minst!!!

Det går sikkert greit med såtabellen, og skulle det ikke, så vet jeg hvem som har "orginalen" ;-) - og den får du til fri benyttelse!

hajal. sa...

Så det gjekk skeis med lokalet ?
Håpar du finn noko tilsvarnde utan altfor mykje arbeid.
Ikkje alle er like heldig å ha ein slik fastlege som vi har her, han er flink og tek folk på alvor, og ikkje minst føl opp der det er naudsynt!
God bedring og vekk med susen.

Berit sa...

Du får surre deg til å skifte fastlege, flere å ta av, vel?
Veldig fornøyd med min, sjøl om jeg bruker henne lite.

Anonym sa...

Sist det var snakk om opphavsrett på den sammensatte tabellen var vi enige om at distribusjon til eget bruk (hente ned å lagre på pc, skrive ut osv) er helt ok, men mangfoldiggjøring i betydningen publisering på nett/trykte media som en del av et annet nettsted/blad etc. skal behandles i hvert enkelt tilfelle. Bare skriv hvor den kommer fra så (www.hagegal.info) er det greit. Hyggelig at den blir brukt.