mandag 2. mars 2009

Har sådd masse (eg og vil prikle snart!)

Har sådd litt igjen, men har att masse frø fortsatt. Det monnar liksom ikkje?

Februar 09:

Tomat "Silvery fir tree"
Tomat "Sub arctic plenty"
Agurk "Zeina"
Agurk "Bush champion"
Lauk, stor (Seemnemaailm)
Purre (Seemnemaailm)

Antirrhinum "Madame butterfly"
Orlaya grandiflora
Nemesia "Carnival"
Clarkia (for tidleg...)
Rudbeckia "Golden brown"

Polemonium pauciflorum "Silver leaf form" (er sett ut)

Mars 09
Antirrhinum "White spire"
Antirrhinum "Rose princess"
Verbena "Sandy mix"
Diascia "Trio"

Purre "Blaugruner winter"
Piri piri (bærpepper) 2. gong. Første såing spirte dårleg.

Ellers kjøpte eg meg ein lysegul Clivia på plantasjen i Ålesund i helga. Den eg hadde sådd sjølv døde dessverre. Det var ein lærepenge med omsyn til at dei tåler dårleg å stå i vatn. Denne sto i ei potte utan oasis under slik eg brukar, men eg har berre vatna den når den har vore tørr oppå jorda. Likevel har røttene stått nok våte til å råtne. Slike småplanter er sjølvsagt meir sensitive enn store og veletablerte da. Uansett: nå har eg ein stor gul, dessverre navnlaus, med masse knuppar.

Eg handla i lag med svigerdottera til mannen min, og ho fekk seg også ein clivia, men orange. Eg forklarte så godt eg kunne korleis den skal stellast, og ho verka absolutt interessert. Dei har ei einaste potteplante i huset frå før, så nå har dei auka bestanden bra..... (eg hjalp jo til med å potte om den andre, så dette blir spennande. Greier eg å "omvende" henne til å bli hagegal...??)

Nå har eg ein følelse av at det hadde vore lurt å legge seg snart, med tanke på at eg har skumle (!) planar om å kome meg på jobb i skikkeleg tid i morra.

Ha ei god natt!

2 kommentarer:

orchis sa...

Gleder meg til å se bilde av den gule Cliviaen! :)
Ha en god dag.
Hilsen orchis

Anne på Moseplassen sa...

cliva er en artig blomst, husker den godt fra diverse hjem rund meg i barndommen. En sånn raring som bare sto og sto, også plutselig kunne få blomst om eieren hadde glemt seg vekk med stellet... hihi