onsdag 11. mars 2009

"Kven er eg?" - dykk i frøboksen

Eg har masse frø. Ikkje alle eg hugsar at eg har bestilt, og kvifor.... Her er eit lite utvalg:

Echium plantagineum "Pink bedder"
Echium russicum
Molinia arundinacea
Phacelia
Lilium pyreniacum
Helianthemum nummularium "Mutabile"

Prøver å få sådd mest muleg i år. Går det så går det, trur mange må settast ut for spiring etter naturmetoden. Har ikkje plass inne, sjølv om "alle" utanlandske frøposar har påtrykt oppskrifta: "spirer ved ca. 20 grader, og ved jevn fuktighet". Når er det stabilt 20 grader ute her på vestlandet? - eg berre spør. Muleg dei har såpass til overlevingsinstinkt at dei tek til takke med temperaturar som stadig svingar mellom 6 og 20 grader - i beste fall! Under plantelyset mitt blir det i alle fall trongt om saligheta snart.

5 kommentarer:

Røsslyng sa...

Du er ikke alene om å ha slike "fremmede frø"
Jeg har også endel jeg ikke skjønner at jeg har bestilt, frø til planter jeg ikke vet hvor jeg skal plassere osv osv.
Noe kan nok forklares som bonusfrø og ville innfall for å fylle opp 200,- kvoten, men ellers er jeg redd vi kanskje blir litt påvirket av av nettsurfing og flotte bilder av vellykkede hager i blader og bøker.*hehe*
Trøsten er at frø heldigvis ikke tar så stor plass ;)

New Dawn sa...

Trangt om plassen? Ikke så ukjent fenomen på denne årstida :-) Kjenner til det med stabilt 20 grader, det må en vel kalle et under om det skjer her på våre breddegrader.
Lykke til med spiringa - like kjekt når det spirer i en ny potte :-)

Berit sa...

Liljene ville jeg ha kasta ut. Fra Pyrineene? Neppe jevnt 20 grader der heller!

Tove sa...

Plassmangel er et evig problem, knis. Jeg har også en haug med frø jeg lurer på hvordan har havnet hos meg, men det begynner faktisk å minke i frøboksen nå. Man kan vel si at det synes innendørs. kremt. Lykke til med spiringen. Du kommer til å få mye flott :-)

Herdis sa...

Liljene er nå sådd, og blir kasta ut i morra. Eg kom fram til det same som deg Berit. Dette blir ein spennande vår. Syns synd på dei som aldri dreg i hus ufo-frø....