mandag 16. mars 2009

Mandag og gråvær

Det vart berre den eine juvelen av ein soldag i helga. Vi får smøre oss med tålmodighet og vente på at det slår til igjen... Er rart med det: etter mørketida så har sola ein spesiell betydning. Den gir så masse energi og ikkje minst glede. Er også energigivande og ekstremt gledesfylt å sjå alle dei friske skudda på veg opp, men det skreiv eg visst om i forrige innlegg og. Skal gi meg nå...

I kveld har eg vore på spinning, og det gjorde godt. Prøver å få det til eit par gonger i veka. Kan komme godt med å ha litt kondis når grave-sesongen startar for full igjen! Eg sådde litt i går også, men det aller meste er sett ut. I kveld skal eg så bladpersille og svartkål. Persilla er jo treig, så den må såast nå, men eg innbiller meg at den kålen og bør i jorda snart? Har lese det ein eller annan plass.... Det er "Nero di Toscana", og eg har aldri prøvd den før. Den ser flott ut på bilder, da.

Sålista ser sånn ut denne gongen:
Anchusa italica "Dropmore" (Impecta) - ute
Brassica "Nero di Toscana" (Primafrø) - inne
Dianthus superbus - silkenellik (Seemnemaailm) - ute
Lysimachia atropurpurea (Th&M) - inne, skulle ha over 20 grader for å spire?
Polemonium pauciflorum (Primafrø) (æh, har eg sådd den før i år?) - ute
Petroselinum crispum "Gigante d`Italia" (Impecta) - inne

Eg har tre fulle grønnsakskasser med potter ståande ute nå, og er spent som ein unge på spiringa utover våren! Håper veldig at eg får spirer av dei ferske martagonlilje-frøa mine. Kvite!!

Impatiens-plantene som vart så omsorgsfulle prikla har overlevd alle saman. Dei ser faktisk bortimot fornøgde ut der dei står på kjøkkenbenken, på "gromplassen" under lyset. Tenk om det blir blomster på dei til slutt! Føles som noko nær eit under...

Det er også framleis liv i Nemesiaspirene. Dei tør eg knapt puste på, men dei er altså i ferd med å få skikkelege blad nå, så dette ser lovande ut! Eg er glad!

Livskvaliteten min aukar merkbart frå mars og framover, det er sikkert. Eg er så glad eg er hagegal!

7 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Takk for hilsen i bloggen min!

Du er kommet virkelig i såmodus og det blir spennende å følge med på alt som spirer fremover...

Villrose sa...

Nero de Toscana er dr..stilig! Har sett den sammen med prydgress og Broccoli (!)

(Polemoniumen har du sikkert sådd ute...)

Miamaria sa...

Nero er dritkul, jeg fikk den til for første gang sist sommer!

Det som er med den, har vært hos meg i hvert fall, er at den ikke kommer seg noe særlig inne. Men i fjor lot jeg være å kaste den, jeg plantet den lille tusten ute. Og du verden som den trivdes der! Den ble superkul!!!

Så vær obs, om det skulle skje likt hos deg, ikke kast den. (Vet ikke hvorfor den ikke trivdes inne, alle andre planter gjorde det.)

Røsslyng sa...

En soldag er da tross alt bedre enn ingen soldag...og det er vel kanskje sånn at vi må få sola i små porsjoner til å begynne med så vi ikke går helt av skaftet og tror sommeren allerede er her *ler*

New Dawn sa...

Du får litt av en priklejobb til våren forstår jeg. Lykke til med spiringa - det å ta en titt i såpottene er like kjekt hver dag når jeg kommer hjem fra jobb. Spennende tider.

Elsa sa...

Er Nemesia vanskelig altså? Jeg har en pakke nemesiafrø liggende som jeg ikke har sådd enda. Må kanskje få de i jorda snart og håpe det beste:-)
Impatiens har jeg ikke fått noe særlig dreis på de gangene jeg har sådd de. Spirene har hatt en tendens til å legge seg ned å visne vekk.

orchis sa...

Leste i en engelsk hagebok at "persillen må gå til helv... og tilbake igjen før den spirer..." (unnskyld uttrykket!). Vel, jeg vet ikke hvor langt det er, men en smule treig er den jo :)
Enig i at det er deilig å være hagegal! Ha en flott dag!