tirsdag 24. mars 2009

Klokkeranke

Har sådd klokkeranke - Cobaea. Putta lke godt i jorda alle frøa eg hadde liggande, dei hadde begynt å bli litt gamle. Nå får vi sjå om det blir jungel her i år! Det var både blå og kvite. Dette blir spennande!

Ellers har eg oppdaga at eg må prikle nemesiaen enkeltvis, og ikkje dottevis som eg i min optimisme såg for meg. Kanskje det blir massedød som blir resultatet, da er det jo godt at eg har rikeleg å ta av.... Overlever dei har eg nemesia å gje bort. Det er jo koseleg!

I kveld har eg snakka med ei dame på Stårheim som hagelaget skal ha hagevandring hos i mai. Ho var veldig positiv, og ville gjerne ha ein gjeng med hagetullingar tråkkande rundt mellom bed og buskvekster. Eg gleder meg til hagevandringane denne sesongen. Det var så moro i fjor, det er veldig inspirerande å sjå andre sine hagar. Trur dette blir eit fint hageår:-)

PS: har prøveprikla 24 nemesiaspirer. 18 hippebabyar fekk ein brå overgang til sommartemperatur; dei måtte opp i stua for å gje plass til nykomarane på planterommet. Er spent på kor stor overlevingsprosenten på nemesiaene blir. Skal sjekke dei i morra tidleg!

6 kommentarer:

New Dawn sa...

Skal se du får spiring på alle frøa, blir litt av en jungel det kan jeg tenke meg. Har fire stk i vinduskarmen som i disse dager begynner å skyte fart. Jeg tvinner de rundt en pinne og dytter de nedover. Det skåner gardinene og omgivelsene ellers. De klorer seg jo fast i alt de kommer i nærheten av :-)

Anonym sa...

Kjekt å lese om den komande hagevandringa :)
Eg gledar meg også til årets hagevandringssesong (oi, det vart eit langt ord....)

Herdis sa...

Eg må vel belage meg på at dei klatrar har eg forstått. Får prøve å behalde ein viss kontroll - Elin: kanskje du må redde meg etter kvart og ta over eit par tre....

Anonym sa...

Med glede, Herdis ;)
Kanskje bytte med mine altfor mange ipomoea?...

Nina i Paradiset sa...

Ditt forrige innlegg minner meg på at jeg ikke har fått Nero di Toscana-frøene i jorden enda!

Klokkerankene mine, derimot har nådd taket over hyllen de står på, så de må nok flyttes snart! ;) Nå håper jeg bare at jeg finner maken paviljong som jeg solgte sammen med huset, så de får noe å klatre i ute, etterhvert!

Klem fra Nina

Elisabeth sa...

Spennende. Håper at alle vil klare seg, bytteplanter er alltid gøy å ha ;)