I går laga eg urtesalt igjen. Prøvde med litt anna blandingsforhold i år, men er omlag det same eg hadde å putte oppi i fjor. Blir litt at "man tager hva man haver". Fekk det innfallet at eg skulle putte oppi eit par skvallerkålblad også. Ser på det som ei magisk handling, der eg fortærer den forhatte planta og håper det vil svekke veksten og gje frøa dårlege kår i året som kjem!!
2009-utgaven av urtesalt:
2 liter friske urter - forholdsvis tettpakka; mest av det første på lista, og gradvis mindre av det andre:
-oregano
-sitrontimian
-vanleg timian
-bjørnerot
-løpstikke
-basilicum
-persille
-graslauk
-salvie
-skvallerkål (!!, if you cant beat it, eat it!!)
-nokre blad hestemynte
-to vårlauk
-1 chili
-2-3 små godt modne tomatar
Kjør i matmølle til finhakka graut.
Ha i 2 dl. havsalt. Kjør litt til. Tørk på bakepapir. Kjør i matmølla igjen til pulver.
2009-utgaven av urtesalt:
2 liter friske urter - forholdsvis tettpakka; mest av det første på lista, og gradvis mindre av det andre:
-oregano
-sitrontimian
-vanleg timian
-bjørnerot
-løpstikke
-basilicum
-persille
-graslauk
-salvie
-skvallerkål (!!, if you cant beat it, eat it!!)
-nokre blad hestemynte
-to vårlauk
-1 chili
-2-3 små godt modne tomatar
Kjør i matmølle til finhakka graut.
Ha i 2 dl. havsalt. Kjør litt til. Tørk på bakepapir. Kjør i matmølla igjen til pulver.
I dag er eg heime frå jobb. Er tufs, men har ingen diagnose. Nå ser det forresten ut til at eg må ein tur til Stryn likevel. Sukk....
1 kommentar:
Geranium magnificum?
(Den er i alle fall magnifique!)
Legg inn en kommentar